Montaj Acoperisuri

Montaj Acoperisuri

Multa lume face confuzia intre montaj acoperisuri si montaj invelitoare acoperisuri.

Ce reprezinta un montaj de acoperis?

Cand vorbim de Montaj Acoperisuri, ne referim la partea de structura din lemn (sarpanta), care vine construita conform proiectului, impreuna cu invelitoarea, care poate fi tigla metalica, tigla ceramica sau tigla din beton.

Ce invelitoare folosim?

Este foarte important de stiut, ca atunci cand va schimbati invelitoarea veche cu una noua, in cazul in care ati avut tabla si vreti sa schimbati cu tigla ceramica sau tigla din beton, trebuie sa faceti o expertiza a fundatiei si a structurii casei d-voastra.

Greutate Tigla Metalica vs Tigla Ceramica sau din Beton

De ce? Pentru ca tigla din ceramica sau din beton poate sa ajunga pana  la 80kg/mp in comparatia cu tabla care are pana in 6kg/mp. Fiind o diferenta de greutate de peste 13 ori mai mare, asta inseamna nu numai ca si structura casei si fundatia sa reziste la o asemena greutate, dar si structura din lemn pe care vine pusa noua invelitoare trebuie consolidata.

Inlocuire tigla veche

In cazul in care invelitoarea veche a fost una din tigla ceramica, si se doreste inlocuirea ei cu una din tigla metalica, atunci nu veti avea nici un fel de probleme legate de rezistenta. Ce modificari trebuiesc aduse sunt doar la partea de structura din lemn (sarpanta) care trebuie ajustata pentru noua invelitoare din tigla metalica.

Vreți să schimbați acoperișul vechi cu unul nou?

Tipuri de Tigla

De ce tigla metalica?

Durată mare de viaţă.
Un acoperiş din ţiglă metalică, dacă este montat conform
recomandărilor specialiştilor, trebuie sa aibă aceeaşi durată de viaţă
ca şi construcţia pe care a fost montat, minimum 60 de ani. Ţigla
metalică este rezistentă la ploaie, vânt, ninsori, mucegai, astfel
acoperişul de ţiglă metalică nu va fi afectat de ...citeste mai mult

De ce tigla ceramica?

  • Este produsul care acea cea mai mare durata de viata, 80-100 de ani, iar anumite tigle ceramice pot avea o durata de viata de peste 100 de ani.
  • Este termorezistenta. Tigla ceramica protejeaza cel mai mult casa de frig in caz de ger.
  • Nu se decoloreaza. Este rezistenta la acizi si chiar la excrementele pasarilor.
  • Se ventileaza. Datorita montajului tiglelor de aerisire, invelitoarea cu tigla ceramica are cel mai mic grad de condensare sub invelitoare. Astfel structura de lemn nu sufera deteriorari si va rezista mult in timp.
  • Aspect placut.

Țiglele din beton au 6 mari avantaje, care te vor convinge să alegi betonul în locul ceramicii sau a tablei. Primul avantaj este impermeabilitatea, betonul având o densitate mare care nu permite apei pluviale să pătrundă în porii țiglei. Mai multe decât atât, densitatea ridicată asigură rezistența la îngheț-dezgheț și în același timp crește durata de viață a acoperișului (un acoperiș din țiglă de beton poate avea o durată de viață chiar și de 100 de ani, dacă este întreținut corespunzător).