Case la Rosu

CASE LA ROSU

Ce inseamna case la rosu

Termenii de case la rosu sau constructii la rosu se refera la o constructie inceputa de la zero, adica de pe teren viran si pana la acoperis inclusiv. Asta presupune o serie de etape bine stabilite de la inceput. Proiectul nu poate fi unul de succes daca fiecare etapa nu se executa cu responsabilitate.

Etapele construirii

    Pregatirea fundatiei

Asta presupune pregatirea terenului prin trasare dupa proiect, dupa care se va sapa fundatia (poate fi facuta manula sau cu un buldoexcavator), cofrarea fundatiei cu panouri speciale sau confectionate din scandura.  Pentru o mai buna calitate a fundatiei si a vitezei de executie este recomandat cofrarea cu panouri.

    Ridicarea peretilor

Ridicarea peretilor de exterior interior si consta in zidirea sau contruirea lor, care pot fi din caramida, BCA, boltari, lemn, metal. Peretii de interior pot fi ridicati si din profile metalice si apoi imbracti cu gips-carton pentru o compartimentare usoara si rapida a spatiului din interior.

    Constructia de acoperis

Ultima etapa in ridicarea unei case la rosu consta in constructia acoperisului, in cazul in care proiectul are inclus un acoperis. O casa se poate finaliza si fara construirea unui acoperis, daca peste partea superioara a ultimului nivel se toarna o placa de beton.Placa de beton va trebui hidroizolata si termoizolata.

Cautati un constructor?