ACOPERISURI SI SARPANTE

Ce reprezintă acoperişul

Acoperişul este şarpanta împreună cu sistemul complet de învelitoare, împreună cu elementele de fixare şi de scugere a apei (jgheaburi, burlane, etc.).

Ce inseamna sarpanta

Şarpanta reprezintă partea de structură din lemn a unei construcţii peste care urmează să se monteze învelitoarea sau hidroizolaţia care poate fi de mai multe tipuri, ca de exemplu:

  1. Şarpantă în plan înclinat, care poate fi în unul sau mai multe planuri, formată din grinzi cu zăbrele, căpriori, pane, contravântuiri, cosoroabe, stâlpi, popi de susţinere, astereală…
  2. Şarpantă în plan orizontal, tip terasă – Planşeu din grinzi cu zăbrele asamblate cu plăci multicui sau planşeu din grinzi masive din lemn ecarisat sau din lemn stratificat lamelar.
  3. Şarpantă curbată

Vreți să schimbați acoperișul vechi cu unul nou?

Tipuri de Tigla

De ce tigla metalica?

Durată de viaţă.
Un acoperiş din ţiglă metalică, dacă este montat conform
recomandărilor specialiştilor, trebuie sa aibă aceeaşi durată de viaţă
ca şi construcţia pe care a fost montat, minimum 60 de ani. Ţigla
metalică este rezistentă la ploaie, vânt, ninsori, mucegai, astfel
acoperişul de ţiglă metalică nu va fi afectat de ...citeste mai mult

De ce tigla ceramica?

  • Este produsul care acea cea mai mare durata de viata, 80-100 de ani, iar anumite tigle ceramice pot avea o durata de viata de peste 100 de ani.
  • Este termorezistenta. Tigla ceramica protejeaza cel mai mult casa de frig in caz de ger.
  • Nu se decoloreaza. Este rezistenta la acizi si chiar la excrementele pasarilor.
  • Se ventileaza. Datorita montajului tiglelor de aerisire, invelitoarea cu tigla ceramica are cel mai mic grad de condensare sub invelitoare. Astfel structura de lemn nu sufera deteriorari si va rezista mult in timp.
  • Aspect placut.

De ce tigla din beton?

Țiglele din beton au 6 mari avantaje, care te vor convinge să alegi betonul în locul ceramicii sau a tablei. Primul avantaj este impermeabilitatea, betonul având o densitate mare care nu permite apei pluviale să pătrundă în porii țiglei. Mai multe decât atât, densitatea ridicată asigură rezistența la îngheț-dezgheț și în același timp crește durata de viață a acoperișului (un acoperiș din țiglă de beton poate avea o durată de viață chiar și de 100 de ani, dacă este întreținut corespunzător).